Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    FACEBOOK SVIM KORISNICIMA DODAJE NOVI INFORMATIVNI PANEL O PANDEMIJI VIRUSA COVID-19
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  FACEBOOK SVIM KORISNICIMA DODAJE NOVI INFORMATIVNI PANEL O PANDEMIJI VIRUSA COVID-19

Blog

FACEBOOK SVIM KORISNICIMA DODAJE NOVI INFORMATIVNI PANEL O PANDEMIJI VIRUSA COVID-19

Pošto želi da učestvuje u informisanju ljudi o pandemiji COVID-19, Facebook je objavio da uvodi novi informativni panel koji će se u uskoro naći na vrhu news feeda svih korisnika.

24. 03. 2020.

Kao što možete videti na slici, novi informativni panel sadržaće najnovije zvanične vesti o pandemiji, kao i linkove do korisnih članaka, video zapisa i postova o socijalnom distanciranju i sprečavanju širenja COVID-19.

 

U nizu najnovijih napora, Facebook je:

  • Uveo dodatne informacije za lokalne pretrage, usmeravajući ih na pouzdane izvore
  • Proširio pristup lokalnim upozororenjima kako bi pomogao lokalnim zajednicama
  • Lansirao biznis hub kako bi pomogao onima koji su na udaru pandemije
  • Omogućio besplatne oglase za organizacije koje komuniciraju važne informacije
  • Zabranio oglašavanje koje podtiče strah i paniku
  • Odvojio više od 100 miliona dolara za male biznise, one koji proveravaju verodostojnost informacija i za lokalne medije
  • Obezbedio bonus za zaposlene kako bi podrška funkcionisala bez obzira na kriznu situaciju

Društvena mreža pravi iskorak kako bi pružila podršku tamo gde može – do sada je kumulativno odvojeno 150 miliona dolara direktnog finansiranja i svakodnevno se najavljuje sve više inicijativa.

Ali, ovi novi informativni paneli možda se pokazuju kao najznačajniji dodatak do sada. Svakodnevno Facebooku pristupa 1,66 milijardi pojedinaca, a broj će se verovatno povećati s obzirom na trenutnu socijalnu izolaciju fanova.

U mnogim drugim aplikacijama lažne vesti imaju tendenciju da dobijaju više reakcija na platformi, podstičući društvenu podelu, ali vesti na Facebooku treba da budu ključne za pružanje tačnih i preciznih informacija o pandemiji.

Različite inicijative koje izlaze iz njegove centrale, Menlo parka, značajne su i vredne i pomoći će nam na da se bolje snađemo na putu naše nove realnosti.

Novi paneli informativnog centra biće u početku predstavljeni korisnicima u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji i SAD, pre nego što će se proširiti na ostale zemlje u danima koju su pred nama.