Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Pinterest je prestigao Snapchat i postao treća društvena mreža u SAD
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Pinterest je prestigao Snapchat i postao treća društvena mreža u SAD

Blog

Pinterest je prestigao Snapchat i postao treća društvena mreža u SAD

... i nastaviće da napreduje

15. 01. 2020.

Pinterest je prestigao Snapchat i postao treća najveća društvena mreža u SAD u 2019. godini, i zadržaće se na visokoj poziciji i u predstojećim godinama prema poslednjim procenama.
U 2018. godini, Snapchat je prednjačio u odnosu na Pinterest sa svojih 75,8 miliona korisnika u poređenju sa 75,5 miliona korisnika Pinteresta. Aplikacija za dopisivanje putem vizuelnog sadržaja je pridobila veliki broj novih korisnika nakon što je uvela nove filtere virtuelne realnosti. Međutim, u 2019. godini, Pinterest ih je prestigao sa 82,4 miliona korisnika.

 


Pinterest je zabeležio rast od 9,1% u toku 2019. godine, što je dosta više od očekivanih 4,3%. Ove godine, imaće 86 miliona korisnika dok se procenjuje da će Snapchat dostići broj od 83,1 miliona. Jaz u broju korisnika između ove dve platforme će nastaviti da se uvećava do samog kraja perioda za koji je urađena prognoza što je 2023. godina.
„Dok Snapchat ima mladu bazu korisnika koju opslužuje, Pinterest ima mnogo univerzalniji pristup i uspeo je da ostvari pristup štirokom spektru starosnih grupa“, izjavio je eMarketer junior analitičar Namzul Islam.

 


Korisnici Pinteresta će činiti 41,1% svih korisnika društvenih mreža u SAD tokom 2020. godine, što je približno kao i Snapchat sa svojih 39,7% udela. Što se promena u ovim metrikama tiče, smatra se da će Snapchat stagnirati do 2021, ali da će Pinterest delimično povećati svoj udeo.

 

sourse: eMarketer