Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Sve što trebaš da znaš u vezi novih iPhone telefona
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Sve što trebaš da znaš u vezi novih iPhone telefona

Blog

Sve što trebaš da znaš u vezi novih iPhone telefona

18. 09. 2018.

Za određene fanove Apple-ova godišnja hardverska izložba im dođe kao Božić u septembru kada CEO Tim Kuk izađe na pozornicu i predstavi svetu novi iPhone. Tačnije predstavio je tri nova telefona, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr. Isto tako je podvojio vreme kako bi predstavio novi Apple Watch Series 4, koji je najmoćniji do sada.

 

 

iPhone Xs se izgovara tenis, izgleda poprilično isto prethodni iPhone X-u, sa nekoliko novih pametnih poboljšanja. 5,8 inča veličine, ali je sav u ekranu, a ako želite veći telefon tu je iPhone Xs Max koji je slične veličine kao Iphone 8 Plus, sa 6,5 inča je iPhone sa največim displejom. Apple tvrdi da su ovo telefoni najotporniji na udarce i na vodu do sada. Testirali su ih u bazrnima i kriglama punih piva. Kako tvrde mogu da izdrže u dubini od 2m do 30min.

Oba telefona imaju Face ID, 4k video funkciju, kao i „pametnu“ HDR funkciju. Ogromnih 512 GB prostora za skladištenje podataka. Ali glavna funckija je ona u iPhone čipovima. U telefonima je ugrađen novi A12 bionik, prvi 7-nanometarski čip u pametnom telefonu. Što znači da će vaš telefon biti znatno brži.

iPhone Xs će koštati 999$, dok će Xs Max koštati 1,099$, dolaze u zlatnoj, spajs zlatnoj i srebrnoj boji.

 Ako su vam iPhone Xs i Xs Max preskupi, Apple je ima nešto za vas, iPhone Xr, koji ima 6,1 inča koji je između iPhone 8 i iPhone 8 Plus, sa novim LCD displejom koji Apple naziva Liquid Retina Display. Bterija traje do sat ipo duže nego na iPhone 8 Plus. Poprilično ima slične, moćne performanse kao i Xs i Xs Max. Dolazi u raznim fanki bojama, poput žute, korala i plave boje. Izlazi narednog meseca i koštaće 749 $.

Pre nekoliko godina je lansiran u prodaju, a sada Apple Watch je jedan od najuticajnijih i najpopularnijih Apple proizvoda. CEO Tim Kuk je izjavio da Apple Watch Series 4 dolazi sa većim displejom i manjim okvirom, koji nudi 30% više prostora za prikazivanje fitnes rezultata, sportske rezulatate i kalendar, ima bolji mikrofon i zvučnik, čak duplo bolji nego prethodni sat.

Ali ono što je unutar serije 4 čini taj sat drugačiji od starijih braće i sestara. Novi dual core 64-bitni procesor, dizajniran u kućištu, daje ovaj dvostruko veći performanse, a nekoliko novih senzora omogućuje boljem praćenju vašeg zdravlja. Apple Watch sada šalje obaveštenja kada je srčani pritisak prenisko ili ako je srčani ritam nepravilan - pomaže da se otkriju problemi u ranim fazama. Takođe može reći da li ste uzeli težak pad, što će pokrenuti opciju za hitni poziv (bukvalno Appleova verzija "pomoći, pala sam i ne mogu ustati!). Najvažnije, novi senzor u Seriji 4 omogućava merenje EKG-a, nešto što ranije nije bilo moguće na potrošačkom uređaju. FDA je čak dala pečat odobrenja.