Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Stori slavi 2. rođendan
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Stori slavi 2. rođendan

Blog

Stori slavi 2. rođendan

07. 08. 2018.

Kao da je već duže vreme aktivan, ali se ove nedelje obeležava druga godišnjica Instagram Stories, klon Snapchat platforme koji je lansiran na mnogo negodovanja, ali je od tada postala prava ekspanzija koja je povećala popularnost Instagram aplikacije.

Zaista, Stori su označile prvi stvarni napor Instagrama da prevaziđe svoje korene hostinga slika. Iako je Instagram uvek pravio razne promene i promene, platforma je bila tradicionalno veoma oprezna, veoma pažljiva sa nadogradnjama i napretkom, usredsređena na promenu korisničkog iskustva i gubitak dodira sa njegovom osnovnom svrhom.

S obzirom na to, Stori su definitivno bile rizični, ali kao što je navedeno, potez koji se isplaćuje na veliko. Instagram Stories sada ima 400 miliona aktivnih korisnika dnevno, dok je Instagram prešao sa pola milijarde aktivnih korisnika dnevno na milijardu korisnika dnevno kada je Stori postao trend.

Stori će tek biti veliki pogodak za Instagram. U intervjuu The The Verge, izvršni direktor Instagrama Kevin Sistrom napominje da su Stori budućnost deljenja sadržaja na društvenim mrežama.

Da bi proslavili drugu godišnjicu objavljivanja Stories, Instagram je objavio donje infografske podatke, koji ističu neke od ključnih prekretnica u razvoju svog Stories proizvoda.