Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Facebook dodaje reakcije u Facebook Storije, nova opcija za grupno deljenje
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Facebook dodaje reakcije u Facebook Storije, nova opcija za grupno deljenje

Blog

Facebook dodaje reakcije u Facebook Storije, nova opcija za grupno deljenje

03. 07. 2018.

Facebook uvodi emoji reakcije odgovaranje na Facebook Storije, što daje korisnicima jednostavan i direktan način odgovaranja, kao što je slučaj sa emoji reakcijama na News Need-u.

Emoji reakcije su dostupne uz klasičan vid odgovaranja, dok korisnici koji su postavili Stoji mogu da vide odgovore drugih korisnika koji su odgovorili pomoću reakcija, takođe i koje su to reakcije bile.

Uz ovu opciju, Facebook dodaje još jednu koja olakšava grupnu diskusiju o sadržaju Storija. Korisnici će sada moći da odgovaraju na Storije i da podele tu poruku samo određenim prijateljima koje oni izaberu.

Obe opcije dizajnirane su tako da bi povećale angažovanje na Storiju. Facebook već duže vreme tvrdi da je ovo budućnost u deljenju sadržaja na društvenim mrežama.

Po novim Facebook statistikama, Facebook Storije koristi oko 150 miliona korisnika dnevno, što je bledo poređenje u odnosu na broj korisnika WhatsApp i Instagram Storija.

U tu brojku, teoretski je uračunat i broj korisnika Mesindžera, iako su oni zasebno predstavljeni, dve opcije su ustvari spojene prošlog novembra, pre engo što će izaći ova statistika.

Facebook Stori su na neki način veliki promašaj kompanije Facebook, ali opet 150 miliona korisnika na dnevnom nivou nije mala stvar (Snapchat ima samo 191 milion korisnika), a Facebook je odlučan u tome da ide i dalje sa Storijima dok svako ne bude probao ovu opciju,

gurajće format Stori jer im daje najbolju priliku da pokažu svoje napredne AR opcije.

Sve ovo izgleda suviše nametljivo i usiljeno, ali oni i dalje pokušavaju da vas namame da koristite Storije.

Facebook svakako neće dići ruke od Storija tek tako, jer kako budu mlade generacije rasle, tako će sigurno rasti i broj korisnika Storija.

Možda će baš to povećati upotrebu, ko zna, videćemo tek.