Case Study - MTS - A Star Is Born    Blog    Instagram započinje @mention deljenje, novi način deljenja Storija
Case Study - MTS - A Star Is Born  |  Blog  |  Instagram započinje @mention deljenje, novi način deljenja Storija

Blog

Instagram započinje @mention deljenje, novi način deljenja Storija

13. 06. 2018.

Instagram je omogućio korisnicima novi način kako da dele sadržaje iz Storija, sa mogućnošću da to odmah objave u delu gde su korisnikove tagovane slike.

Sledi objašnjenje ljudi iz Instagrama:

Kada vas je neko pomenuo, vi dobijate notifikaciju u direktnim porukama sa tom osobom, a sada ćete imati opciju da taj sadržaj dodate na svoj Stori. Dodirnite da biste videli ovaj stori kao stiker – vi možete skalirati, pozicionirati, rotirati i možete dodavati kreativne alate, tekst ili stikere na njega.

Ova opcija nije preterano drugačija od prethodnih inovacija Instagram Storija, ali ovo direktno utiče na povezivanje i angažovanje prijatelja, za razliku od prethodnih random deljenih objava.

Kada ponovo objavite objavu u vašem Storiju, korisničko ime prvog postera će biti vidljivo na vrhu panela slike (možete videti poslednje dve slike u gornjem nizu). Njihovo ime će takođe biti desno, kako bi se neko mogao da klikne na njih i vidi njihov profil.

Ovo bi moglo biti jako korisno kada je reč o Brend korišćenju Instagram Storija-brendovi su  već odavno obavešteni da putem Storija mogu da urade nešto više od konkurencije ili samo da postaknu veću interakciju među njihovim fanovima. Možete da pozovete svoje pratioce da @mention vaš brend i da je to šansa da se baš oni kasnije pojave na vašem zvaničnom Storiju o vašem brendu. Ako imate veliki broj pratioca to može da izazove veliku interakciju i da inspiriše na dodatno angažovanje vaših pratilaca.

Još jedna olakšica jeste sprovođenje marketinških partnerstva za influensere, pri čemu influenser može da doda brend za koji radi, omogućavajući brendu da lako dodaju taj sadržaj u svoju priču.

Jedini uslov jeste da samo javni, otvoreni nalozi mogu da dele priče, ali to je logično zar ne? Jer ako objavljujete privatno, to radite iz nekog razloga.

Iako je to relativno mali dodatak unutar Storija, može izazvati niz potencijalnih upotreba pogotovo za brendove.

 

Instagram je isto tako najavio da su razne veličine slika dostupne putem Stori oglašavanja.

 

 

Source by https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-rolls-out-mention-sharing-a-new-way-share-stories-content/525264/