Naslovna    Blog    Instagram razvija opciju novih lista za deljenje privatnih postova
Naslovna  |  Blog  |  Instagram razvija opciju novih lista za deljenje privatnih postova

Blog

Instagram razvija opciju novih lista za deljenje privatnih postova

04. 07. 2017.

Instagram usmerava pažnju na kreiranje alata koji bi omogućio korisnicima da prilikom deljenja postova, selektuju grupu prijatelja kojima će biti omogućena vidljivost postova. Korisnicima bi bila omogućena ekskluzivnost i intimnost pomoću privatnih lista u okviru aplikacije.

Novi alat nazvan jednostavno ’’Favorites” ima cilj da zadovolji ponašanje korisnika – pre svega razvoj sekundarnih ‘’finsta”naloga gde će korisnici moći da postave njihove šaljive slike koje će samo bliski prijatelji biti u mogućnosti da pogledaju.

Opcija bi omogućila korisnicima da kreiraju određene liste po njihovom izboru, uz mogućnost da se tokom postovanja označi određena lista. Ukoliko se odabere ova opcija, post ili story biće vidljiva samo odabranim prijateljima, i oni će na osnovu male zelene ‘’Favorites” oznake koja je vidljiva u gornjem desnom uglu, znati da je post privatan.

Pored ove mogućnosti, korisnici će moći da koriste ‘’Favorites” tab u okviru aplikacije, koja će sadržati sve privatne postove koji su podeljeni sa privatnim listama.

 

Korisnici neće biti obavešteni kada ih dodaju ili uklone sa liste (iako će videti zeleni marker), takođe neće moći da pošalju zahtev da budu dodati na listu. Ukoliko uklonite nekoga sa liste favorita, oni će izgubiti pristup bilo kom privatnom postu.

 

Iz perspektive marketinga, ovaj dodatak – ukoliko se omogući da bude dostupan nalozima brenda - mogao bi da obezbedi vrednost na drugačiji način, omogućujući brendovima da dele svoje stavove sa određenim listama publike na osnovu relevantnosti sadržaja ili za ekskluzivne grupe i ponude. Izgleda da je malo verovatno da će ova opcija biti dodata poslovnim profilima, ali opet, ako se ovo ustali među redovnim korisnicima, mogla bi se videti ekspanzija.